Veri merkezi arızaları, sunucu bozulması yada siber saldırı. BT felaketli yalnızca işinizi bozmakla kalmaz, aynı zamanda veri kaybına neden olur, gelirinizi etkiler ve itibarınıza da zarar verir.

Her kuruluş planlı ve plansız kesintiler oluştuğun zaman verileri güvenli durumda kalan, uygulama ve iş yüklerini çalışır durumda hizmet veren Bulut Felaket Konumlandırma çözümlerine sahip olmalı.

Bulut Felaket Konumlandırma Özellikleri

Business Continuity Strategy hizmeti ve Bulut Felaket Konumlandırma Çözümlerine bir arada sahip olabilir ve bu bütünleşik hizmet anlayışı ile Bilgi Teknolojilerine etki eden bir kesinti ya da olağanüstü bir durum oluştuğu zaman her zaman hazırlıklı olursunuz.

Bir Proaktif Hizmetler çalışması olan Business Continuity Strategy Hizmeti ile Kritik iş birimlerinin sürekliliğini sağlamak ve kurtarma aksiyonlarını belirlemek için özel çalışmalar yapmaktayız. İş ihtiyaçlarınız için IaaS Bulut Bilgi işlem Alt yapısı ve PaaS Bulut Bilgi işlem Çözümleri ile bütünleşik çözümler sunmakta, kritik iş süreçlerinizi felaket anına hazırladığımız gibi onları sürekli izlemekte ve felaket oluşmadan önce önlemler almaktayız.

bağımsız platform desteği

Bullut felaket konumlandırma çözümleri Hyper-V yada VMware üzerinde çalışmakta olan Sanal makine, Windows ve Linux işletim sistemleri yada fiziksel sunucu üzerinde çalışan tüm iş yüklerini platform bağımsız desteklenmekte ve saniyeler içinde Bulut Felaket Konumlandırma merkezine göndermektedir.

Anlık görüntü eşitleme çözümüne sahip Bullut Felaket Konumlandırma çözümü Oracle, MySQL ve SQL Server gibi kritik veritabanları SAP gibi kurumsal uygulamalar için de iş sürekliliğini desteklemekte, tüm alt yapı için tek bir çözüm Bullut Felaket Konumlandırma çözümlerinde sunulmakta.

eşzamansız sürekli çoğaltma

Seyrek aralıklı eşitlemenin aksine, eşzamansız ve sürekli çoğaltma imkanına sahibiz. Saniye cinsinden kurtarma noktası (RPO) ve dakika cinsinden kurtarma süresine (RTO) sahip olacak ve ihtiyaç anında otomatik makine dönüştürme ve düzenleme işlemlerini hızlı bir şekilde yapabileceksiniz.

fidye saldırılarına karşı da korunun

Fidye (ransomware) yazılım saldırısı yaşandığı zaman Bulut Felaket Konumlandırma merkezine eşitlenen veriler şifrelenmemiş ve bozulmamış bir sürümü her zaman hazır bekleyecek. Saldırıdan önceki bir kurtarma noktasından yeniden çalışma olanağı sağlayan bu ek kurtarma çözümü ile veri kaybını en aza indirecek ve normal işlere hızlı bir geri dönüş yapacaksınız.

Buluta geçişinizi hızlandırır

Bulut Felaket Konumlandırma çözümleri bulut yolculuğunuzda etkili bir ilk adım. Bulut Felaket Konumlandırma ajanlarını kurduğunuzda, kaynak makineleriniz Pera Bilgi Sistemleri Bulut kaynaklarına kopyalanır ve tüm değişen veriler güncel tutulur ve bulut ortamında çalışmaya hazır hale gelir. İş yüklerinizi tam zamanlı olarak bulut ortamına geçirmeye ve çalıştırmaya karar verirseniz Bulut Felaket Konumlandırma araçlarını kullarak işlemleri kolaylaştırabilir ve hızlı bir şekilde buluta geçebilirsiniz.

Pera Bilgi Sistemleri Bulut ortamına geçtikten sonra dilerseniz Türkiye ‘de 4 coğrafi bölge ve dilerseniz başta Microsoft Azure ve AWS olmak üzere bir çok küresel bulut sağlayıcısına bulut kaynaklarınızı yedekleyebilirsiniz.

İş Süreklilik Planlarına rehberlik etmekteyiz

Bulut çözümlerimizi kullanan müşterilerimiz için Business Continuity Strategy Planları Hazırlanmakta ve felaket anında sürekli yanında olmaktayız.

Bulut Felaket Konumlandırma Faydaları

Platform hizmeti olarak sunulan Bulut Felaket Konumlandırma çözümleri, kullanımı kolay, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli çözümler sunmakta ve PaaS Kullanım Avantajlarına sahipti

daha az efor ve daha az risk

Platform hizmeti olarak sunulan Bulut Felaket konumlandırma çözümü kurtarma sırasında zaman alan ve insan hatalarından kaynaklı riskli süreçleri en aza indirir ve güvenliği arttırır.

basit test süreçleri

Uygulama ve sistemleri sürekli izler ve onlar hakkında değerli bilgiler öğreniriz. Toplanan bu bilgiler doğru test süreçlerinin hazırlanmasına destek olur ve olağan üstü durum anına hazırlık süreçlerini hızlandırır. Böylelikle felaket anına hazırlık süreci daha kolay hale gelir.

Bu test süreçleri Bulut Felaket Konumlandırma çözümlerini basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sık sık kesintiye neden olan tatbikatları da kolay bir şekilde yönetmemize, kurtarma süreçlerini ve hedeflerin doğrulanmasına yardımcı olur ve böylelikle ihtiyaç duyulan düzeltmeleri yapabilir ve güvenilirliğinizi arttırabilirsiniz.

maliyeti azaltın

Geleneksel felaket kurtarma çözümleri donanım alt yapısı, depolama havuzu, ağ aknakları gibi bir çok bilgi işlem birimine ve yazılım lisansları da dahil olmak üzere bir dizi maliyetle sahiptir. Bulut Felaket kurtarma çözümleri ise düşük maliyetli depolama alanına verilerinizi çoğaltır ve bu da işlem maliyetlerini ve yenilenen işletim sistemi ve üçüncü taraf uygulama lisanslarına olan ihtiyacı azaltır.

Yalnızca gerçek bir olağanüstü durumda ya da tatbikatta kullandığınız iş yükleri için ödeme yaparsınız.