Pera Bilgi Sistemleri IaaS Bulut Bilgi işlem çözümü olan Bulut sanal makine ile iş yükünüze uygun sanal makineyi oluşturabilir ve hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

İş ve görev açısından kritik iş yüklerinizi bulut alt yapısına taşıyabilir kritik iş yüklerinizi güvenle çalıştırabilir ve Bulut bilgi işlemin sağlamış olduğu operasyonel verimliliği kullanabilirsiniz.

Sevdiğiniz Linux Sanal mekine ve Windows Server işletim sistemine sahip bulut sanal makineleri kullanabildiğiniz gibi büyük veri ve yüksek performans isteyen SQL Server, SAP, Oracle işletim sistemlerini de Pera Bilgi Sistemleri IaaS Bulut bilgi işlem alt yapısında çalıştırabilirsiniz.

Bulut Sanal Makine Özellikleri

Türkiye ‘de 4 coğrafi bölgede hizmet vermekteyiz. Sahip olduğumuz bu güçlü ekosistem ile her bütçeye uygun bulut sanal makine çözümü bulunmakta.

Uygun ölçekli bulut sanal makine çözümü için istanbul Premier Data Center ‘da hizmet veren gelenelsel sunucu parkı.

Büyük veri ve yüksek performanslı bilgi işlem kaynakları için Equnix IS2 Data Center  ‘da hizmet veren bütünleşik (hyperconverged) sunucu parkı.

İşlem gücünüz büyüdüğü zaman sunucu parkını değiştirebilir Bulut bilgi işlem dünyasının esnekliğinden yararlanabilirsiniz.

Banka ve Finans sektörüne hizmet veren özel müşterilerimiz için Anadolu Veri Merkezi ‘de hizmet veren bütünleşik (hyperconverged) sunucu parkı ve büyük veriyi de barındıran depolama havuzları.

Güçlü ağ bağlantısı

Veri merkezlerimiz 100 Gbps Turkcel Superonline ve 40 Gbps Turktelekom bağlantısı ile yedekli çalışmakta ve bu bağlantılara ek olarak 10 Gbps Layer 2 Turkcell Superonline bağlantısı bulunmaktadır.

Equinix IS2 Veri Merkezi, Equinix Global Datacenter olma özelliğine sahiptir ve bu özelliği ile Microsoft Azure, Office365 ve Amazon Veri merkezlerine 10 Gbps Bandwith ile hızlı ve kesintisiz erişim imkanı sunmakta ve işinizi Dünya’ ya açabilmektesiniz.

Her bir sanal makine tenantı için kuruma özel sabit IP adresi ve talep etmeniz durumunda Sanal makine seviyesinde sabit ip adresi ve DNS kayıtları yapılmaktadır.

Yedekli Alt Yapı

Premier Data Center ‘da hizmet veren geleneksel sunucu parkı da Equnix IS2 Data Center ve Anadolu Veri Merkezi ‘de hizmet veren Hyperconverged alt yapısı da birden fazla fiziksel sunucu ile yedekli çalışmakta Hypervisor seviyesinde oluşturulan küme mimarisine sahip durumda.

Sahip olduğumuz yedekli alt yapı ile fiziksel sunucu seviyesinde oluşabilecek kesintiler işinize etki etmeyecek.

Yedekli Veri Merkezi

Birinci Veri olarak çalıştırılan Bulut Sanal Makine için ikinci veri merkezi çözümü de sunmaktayız.

İstanbul Premier Data Canter yada Equnix IS2 Data Center ‘da çalışan birinci bulut sanal makineleri İzmir Vodafone Veri merkezine, Anadolu Veri Merkezi ‘nde çalışan birinci bulut sanal makineleri de Equnix IS2 Data Center ‘a hızlı bir şekilde yedeklemekte ve veri merkezi kesintilerine karşı da ek koruma sağlamaktayız.

Yada gelin sahip olduğumuz güçlü ağ bağlantısı ile bu puzzle i birlikte tasarlayalım ve bulut sanal makineleriniz hangi veri merkezinde yedekli çalışacağına birlikte karar verelim.

Yedekleme ve Daha Fazlası

Bulut yedekleme çözümü her bir bulut Sanal makine hizmetine dahil olarak fiyatlandırılır ve yedekleme ihtiyacı için ek bir yatırım yapmanıza ihtiyaç yoktur.

Bulut yedekleme çözümüne ek olarak işletim sistemi, uygulama ve nesne seviyesinde uygulama yedekleme çözümü isteyen müşterilerimiz için de ayrıntılı yedekleme çözümü sunmaktayız.

Bütünleşik Güvenlik

Kuruluşunuzun güvenlik duruşuna güçlendirmek için yedekli çalışan fiziksel Güvenlik duvarı. Her bir müşteri hesabı için ayrılmış Sanal Güvenlik duvarı ve IDS/IPS ve diğer üç harfli korumalar ile günümüz güvenlik tehtitlerine karşı duracaksınız.

Her bir bulut sanal makine hizmetinde birinci güvenlik çözümleri hizmete dahil olarak fiyatlandırılır. Dış dünyaya hizmet veren bulut sanal makineler için de WAF/DDos ve Siem çözümleri ile sanal makine güvenlik alt yapısında güvenlik sıkılaştırma çalışmaları yapılmaktadır.

Bulut yolculuğuna bugün başlayın

Geçiş ve digital dönüşüm neden kritik, sunucu, uygulama ve hizmet alt yapınız nasıl dönüşecek gelin uzman danışmanlarımızla birlikte karar verin

Bulut Sanal Makine Avantajları

Bulut Sanal Makine çözümü bir IaaS Bulut Bilgi İşlem çözümüdür ve IaaS Kullanım Avantajlarına sahiptir.

Birleştirilmiş Çözümler

IaaS Bulut bilgi işlem alt yapısında çalıştırılan her bir bulut Sanal Makine çözümü PaaS bulut bilgi işlem çözümleri ile bir arada çalışabilmekte ve birleştirilmiş çözümleri bir arada sunabilmekteyiz.

Bulut Sanal makine için ihtiyaç duyduğunuz İzlemeIT Security Management ve Felaket Konumlandırma çözümleri Ajanlı ve Ajansız çalışabilmekte, işletim sistemi ve uygulama seviyesinde hızlı ve kolay çözümleri bir arada sunabilmekteyiz.

7/24 destek

Her bir bulut sanal makine CSP iş modelinde fiyatlandırılır ve 7/24 destek hakkı bulunur.

İş ihtiyaçlarınız, kullanmış olduğunuz bulut sanal makine önem seviyesi için kuruluş özelinde hizmet anlaşmaları yapılmaktadır.

Ölçeklendirme

İş gücünüz artış gösterdiği zaman kullanmış olduğunuz bulut sanal makine ölçeğini hızlı bir şekilde değiştirirsiniz.

IaaS Bulut alt yapımızda bulunan veri depolama havuzları, ağ kaynakları ve diğer bütün bilgi işlem birimlerini hızlı bir şekilde arttırabilir yada bulut hesabınıza dilediğiniz kadar yeni bulut sanal makine ekleyebilirsiniz.

Bulut bilgi işlem kaynaklarınız için aylık ödeme yapar ve kullandıkça ödersiniz.

Proaktif Hizmetler

Özel iş ihtiyacına sahip müşterilerimiz için MSP çatısı altında yönetilen hizmetler ve Proaktif hizmetler kapsamında Proje/Danışmanlık hizmetleri sunulmakta. Sahip olacağınız bu ek hizmetler ile SLA Seviyeniz yükselecek ve sizler sadece işinize odaklanacaksınız.