Proje Danışmanlık Hizmetleri

Bağımsız proje yönetim ilkelerine sadık kalarak hizmet vermekte ve bilgi teknolojileri alanında uçtan-uca çözüm, destek, danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermekteyiz.

Sahip olduğumuz uzman kadro, farklı uzmanlıklar ve proje deneyimleri bizlerin çözüm odaklı projeler üretmesine zemin hazırlamakta ve müşterilerimizin digital dönüşüm ve bulut bilgi işlem yolculuklarında iyi bir yol arkadaşı olmaktayız.

Sunmuş olduğumuz proje ve danışmanlık hizmetleri sonrasında müşterilerimizin uygun bütçelerle rekabette önde olmalarını hedeflemekteyiz.

Risk Değerlendirme ve Optimizasyon Çalışması

Pera Bilgi Sistemleri uzman kodrosu ve danışmanları tarafından gerçekleştirilen Risk Değerlendirme ve Optimizasyon hizmeti, Proaktif Hizmetler çalışmasının bir bütünüdür.

Proaktif Hizmetler, başta olmak Microsoft ürünleri olmak üzere bilgi işlem varlıklarınız üzerinde risk durumunun analiz edilmesi ve en verimli şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Bu hizmet ayrıca, proje öncesi planlama süreçlerini adımlamak ve proje teslim sırasında ve sonrasında stres, güvenlik, süreklilik ve performans sonuçlarının da incelenmiş olduğu hizmetlerdir.

Sistem Yaşam Döngüsü ve Verimlilik Hizmeti

Forbes’in yapmış olduğu bir araştırmada bilgi teknolojileri yaşam döngüsü için “You’re not Updating“ başlığı dikkat çekmekte ve başarılı biten her bir projenin yaşam döngüsü içinde güncellenmediğinin altı çizilmektedir.

Sistem Yasam Döngüsü ve Verimlilik hizmeti, başarıyla bitirmiş olduğumuz her bir projenin sağlıklı yaşaması için oluşturuldu. Bu hizmet, her bir projenin yaşam süresi içinde güncel kalmanızı ve günümüz iş ihtiyaçlarına hazır olmanızı sağlamakta.

Bu hizmet ayrıca, projenin yaşam süresi içinde başarısızlık ihtimaline son vermekte ve böylelikle projenin ihtiyaç duyduğu güncelleştirme ihtiyaçlarını sürekli takip etmemize ve yapılan proje yatırımının en üst seviyede kalmasını sağlamaktadır.

Sistem yaşam döngüsü ve verimlilik hizmeti projelerimizin kapsamında teklif edilmekte ve bu hizmete ihtiyaç duyan yeni müşterilerimiz için de Risk Değerlendirme ve Optimizasyon çalışması tamamlandıktan sonra sorumluluk almaktayız.

Fast Track Egitim Hizmetleri

Eğitim Hizmetleri

Kaliteli Yatırımın gücüne inanmakta ve gelişimin sadece saha deneyimleri ile sınırlı tutmanın günümüz Bilgi Teknolojileri ihtiyaçlarına uygun olmadığını bilmekteyiz. Yönetmiş olduğumuz her bir projelerde güçlü ve çevik kalmamızın en büyük nedeni ekip üyelerimize düzenli ve kaliteli yatırım yapmamızdır. Ekip üyelerimizin değişime uyum sağlamaları için ihtiyaç duyulan eğitimleri sağlamakta ve onlarda saha tecrübeleri ile bu eğitimleri pekiştirmektedir.

Pera Şirketler grubunun bir parçası olan Pere Bilgi Sistemleri Akademi alanında da faaliyet göstermekte ve Microsoft MCT ünvanına sahip eğitmenler eşliğinde Microsoft MOC, Fast Track ve Time To Live eğitimleri verilmektedir.

Hizmet Seviyesi Anlaşmaları

Hazırlamış olduğumuz çözümlerin devamlılığı için farklı seviyelerde hizmet anlaşmaları yapmakta ve yapılan bu hizmet anlaşmaları ile projelerin ve sunduğumuz çözümlerin en üst seviyede verim alınmasını hedeflemekteyiz.

Müşterimize sunmuş olduğumuz farklı hizmet ve hizmet anlaşmaları, müşterimizin organizasyon yapısına olan saygımızdan kaynaklı olup müşterimizin kendi içinde çözüm üreteceği problemlere ve iç-işlerine dahil olmamak için bir-birinden ayrı hizmet olarak sunulmaktadır.

Hizmet anlaşmaları, Sistem Yasam Döngüsü ve Verimlilik Hizmetinden bağımsız, farklı ihtiyaçlar için oluşturulmuş ayrı bir hizmettir ve müşteri özelinde farklı seviyelerde hizmet anlaşmaları yapılmaktadır.

Bu anlaşmalar, problemin ölçeği ne olursa olsun uzman danışman kadromuzun ve onların sahip olduğu engin bilgi, birikim ve saha tecrübelerinin herzaman yanınızda olması için oluşturulmuştur.

Proje Yönetimi ve Danışmanlık İlkelerimiz

Pera şirketler grubu yılların deneyimini temsil eden ilkelere ve zihniyetlere sahiptir. Seneler içinde edinmiş olduğu bir-birinden farklı Proje modelleri, süreçleri ve disiplinlerini eledi, doğru olan kavramlara sahip oldu ve bu kavramlar sonrasında Pera Şirketler Grubunun Bağımsız Proje Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetlerinin temelini oluşturdu.

Oluşturulan bu temel, sorumluluğu alınan her bir projede, proje ekibini ve paydaşları kaliteli çözüm sunmaya yönlendirmektedir. Pera Şirketler grubu tarafından yönetilen her projede her bir takım üyesi, her bir paydaş bu prensipleri anlamakta ve proje ekipleri ile etkili bir biçimde uygulamaktadır.

Açık İletişim

Yönetmiş olduğumuz projelerin etkili ve verimli olabilmesi için bu ilkenin önemini bilmekteyiz. Projenin her safhasında, proje takım üyelerine, paydaşlara ve projenin uygulandığı kuruma uygun bilginin aktarılmasına inanıyoruz.

Bu ilkemizde ki en zor kısım ilişki için uygun bir seviye belirlemek ve hangi bilginin paylaşılması gerektiğini süzmektir. Pera Şirketler grubu, edinmiş olduğu Proje deneyimleri sayesinde bu süzme işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmektedir.

Paylaşılan Vizyon

Paylaşılan bir vizyona sahip olmanın önemini ve takım üyelerine etkilerini bilmekteyiz. Bu vizyon sayesinde proje ekip üyeleri güçlenmekte ve güçlenen ekip de Proje süreçlerinde bilinçli kararlar alabilmektedir.

Paylaşılan vizyon ilkesi proje süreçlerinde en iyi sonuçlar alınmasına ve ekip üyelerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Güçlenen ekip üyeleri ellerinden gelenin en iyisini yapmakta, yaratıcılıkları artmakta ve yüksek motivasyonla projeye sahip çıkmaktadır.

Güçlü Ekip

Projelerde her zaman olabilecek değişim süreçleri bulunmakta ve bu değişimi yönetmekte güçlü ve çevik ekip üyeleri ile mümkün olmaktadır. Güçlenen ekip üyelerimizin çevikliği sayesinde proje değişim süreçlerinde ayakta kalmaktay, sorumluluğunu aldığımız projeleri güçlendirdiğimiz ekip üyelerimiz sayesinde başarıya ulaştırmaktayız.

Kaliteli Yatırım

Her bir projeden farklı deneyimler öğrendik ve öğrenmiş olduğumuz her bir deneyimi de bir sonraki projenin başarısına öncülük etmesi için kullandık.

Pera Şirketler grubu kaliteli yatırımın gücüne inanmakta ve gelişimin sadece saha deneyimleri ile sınırlı tutmanın günümüz iş ihtiyaçlarına uygun olmadığının bilmekte. Yönetmiş olduğumuz projelerde güçlü ve çevik kalmamızın en büyük nedeni ekip üyelerimize düzenli ve de kaliteli yatırım yapmamız ve değişime uyum sağlamaları için ihtiyaç duyulan eğitimleri sağlamamızdır.

Bağımsız Uzmanlar

Pera Bilgi Sistemleri Microsoft’un her yıl sayılı uzmanla sınırlı tuttuğu Microsoft MVP ünvanına sahip danışmanları barındırmakta ve uzmanlığını taçlandırmış uzmanlarla çalışmaktadır. Projelerde, Microsoft MVP ödülünün temel ilkesi olan independent expert ilkesine sadık uzmanlarla çalışmakta, bağımsız proje yönetim ilkesini gerçekleştirmekte ve çözüm perspektifini korumaktadır.

Hakkaniyetli hizmet anlayışı

Birlikte çalıştığımız iş ortaklarımızla bir takım olsak bile Pera Şirketler grubunun projelerde ki en temel misyonu, müşteri çıkarını korumak ve Bağımsız Proje yönetim ilkesini uygulamaktır.

Müşterilerimiz için hazırlanacak olan gerekli teknik Şartnameyi, herhangi bir tedarikçi firmanın çıkarı doğrultusunda düzenlememek ve bu vesileyle daha başarılı, verimli ve hakkaniyetli bir hizmet anlayışı ortaya koymaktır.

Güçlü Yönetim

Teknik ekip bazen küçük detaylara çok yakından bakmakta ve nihai çözümü unutmaktadır. Bu özellik hemen-hemen her mühendisin eski çağlardan beri sahip olduğu bir özelliktir ve teknik ekibin bu küçük detaylarda boğulmaması ve proje adımlarını aksatmaması için güçlü yönetim ilkemiz uygulanmaktadır.

Güçlü yönetim ilkemiz ile bir çözümün eyleme geçirilebilir parçaları incelemekte ve sonrasında projenin derinliğinden çözüm seviyesinde küçültme hamlesi uygulanmakta ve bu hamle sonrasında zaman ve insan gücünden tasarruf sağlanmaktadır.