MailboxIsNotInExpectedMDBPermanentException hatası, Exchange Onpremise ile Exchange Online (Office 365) arasında gerçekleştirilen posta kutu taşıma (Mailbox Move Request) işlemlerinde karşılaşacak olduğunuz bir hatadır.

MailboxIsNotInExpectedMDBPermanentException

MailboxIsNotInExpectedMDBPermanentException

Hataya detaylı baktığımız zaman taşıma görevinde (Migration Batch)  başarılı bir şekilde tamamlanan posta kutusu taşıma (Mailbox Move Request) da görmektesiniz.

Error: MailboxIsNotInExpectedMDBPermanentException: Error: The mailbox is in not in the expected mailbox database ‎(c310f19b-73be-4e4a-b7df-07a443ee9c7a)‎.

Hata kaynağı; taşıma görevinde (Migration Batch) bulunan posta kutusu taşıma (Mailbox Move Request) görevi toplam taşınacak veri boyutu için çok büyük.

Çözüm olarak görev içinde bulunan diğer posta kutusu taşıma işlemlerinin (Mailbox Move Request) bitmesini beklemek, başarılı bir şekilde tamamlanan görevleri silmek ve problemli olan posta kutusu için tekrar görevi Resume butonu ile devam ettirmektir.

Error The mailbox is in not in the expected mailbox database

Error The mailbox is in not in the expected mailbox database

Bazı durumlar da, Posta kutusunu (Mailbox Move Request) tek başına taşımak istediğiniz zamanda da aynı hata devam etmekte.

Migration Batch Report

Migration Batch Report

Almış olduğunuz hatanın detaylarını Move Request işleminin Migration users status report detaylarını inceliyoruz.

Görev detaylarına baktığımız zaman farklı zaman dilimlerinde birden fazla kez taşıma işlemi denenmiş fakat Fatal error MailboxIsNotInExpectedMDBPermanentException has occurred hatası oluşmuş.

Eğer olay günlüklerinde bu hatayı görüyorsanız bu taşıma görevi için artık ısrar etmenin bir anlamı bulunmamakta.

Eğer move request işlemini Exchange Onpremise ‘den Exchange Online yapıyorsanız taşıma görevini silmeniz ve bu kullanıcı özelinde yeni bir taşıma görevini (Migration Batch) tekrar başlatmanız gerekmektedir.

Eğer move request işlemini  Exchange Online ‘den Exchange Onpremise ‘e yapıyorsanız  Exchange onpremise ortamında bulunan farklı veri tabanına taşıma görevini yapmanızı önermekteyiz. Yani mevcut taşıma görevi Database1 ‘e yapıldıysa yeni taşıma görevini Database2 ‘e yapmanız önerilmektedir.

Large Mailbox olarak bilinen büyük veriye sahip mailbox ‘larda bu şekikde anlamsız hatalar oluşmaktadır.