Pera Bilgi Sistemleri tarafından satın almış olduğunuz Business Continuity Strategy Proactive Services ile Bilgi Teknolojilerine etki eden bir kesinti ya da olağanüstü bir durum için, kritik iş birimlerinin sürekliliğini sağlamak ve kurtarma aksiyonlarını belirlemek için hazırlanmıştır.

Bu hizmetimizde tek düzey bir hizmet planı bulunmamakta, olağanüstü durum için hazırlanan kurtarma planları ve eylemleri, kurumun sahip olduğu sunucu, servis ve hizmetler referans alınarak kurumun bağlı bulunmuş olduğu sektör ve olağanüstü durum için ayırmış olduğu bütçeye bağlı olarak kuruma özel hazırlanmaktadır.

Business Continuity Strategy Planlarına sahip olmayan kurumlar, kritik süreçlerinde yaşayacakları kesintiler sonucu itibar kaybı yaşammakta, finansal zarara uğramakta, yasal uyumluluk açısından zor duruma düşmekte ve çalışmış olduğu iş ortaklarını kötü yönde etkilemektedir. Kurumun bu kötü senaryolarla karşılaşmaması için Business Continuity Strategy Proactive Services hizmeti ile bilgi teknolojileri süreklilik Planı oluşturulur.

Business Continuity Strategy Planlar içinde Kurtarma stratejileri ve aksiyonları oluşturulacak ve olağanüstü bir durum yaşanması durumunda kurumun hazır olması sağlanacaktır.

İş süreklilik planları oluşturulurken, bütçenize uygun hedefler belirlenmekte, bilgi teknolojileri iş süreçleri gözden geçirilmekte ve en iyi uygulamalar hakkında iyileştirme bilgilerine ve endüstri standartları kanıtlanmış Bilgi Teknolojileri Yönetimi süreçlerine sahip olacaksınız.

Business Continuity Strategy Proactive Services hizmeti kuruluşa özel değerlendirme raporu ve çözüm önerileri de sunulmakta ve yasal düzenlemeler hakkında bilgilere sahip olmaktasınız. Değerlendirme Raporu, aynı zamanda teknik bulgulara ve tam bir iyileştirme planını içermektedir.

Business Continuity Strategy Proactive Services hizmet içeriği Sermaye Piyasası Kurulu Yönetim Sistemleri Tebliği ve ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi referans alınarak hazırlanmış ve Pera Bilgi Sistemleri tecrübeleri ile geliştirilmiş. Bu çalışma konusunda uzman bir ve birden fazla mühendis, danışman tarafından gerçekleştirilmektedir.

Felaket Anına Hazırlık Süreçlerimiz

Business Continuity Strategy Planları Kurum çalışan, müşteri ve kurum kaynakları (Sunucu, uygulama ve servis) için güvenli bir alt yapı oluşturmak, olağanüstü durumlar için felaket anına hazırlıklı olmak, felaket anında ve sonrasında yapılacak işlemleri tanımlamak için hazırlanmaktadır.

İş sürekliliği planlarını oluştururken amacımız, kurum süreçlerine ve çalışmalarını en kesinti en az veri kaybı ve en az zararla devam etmesini sağlamak amacıyla hazırlanmaktadır.

Risklerin Belirlenmesi ve Kabulü

İş sürekliliği planlarımız da ki amaç risk önceliklerini belirlemek ve belirlenen risklere göre kritik iş süreçlerinin sürekliliğini sağlamak için planlar hazırlamaktır. Oluşturulan Business Continuity Strategy planlarında kritik iş süreçleri için kabul edilebilir riskleri, kabul edilebilir kesinti süreleri ile kabul edilebilir azami veri kaybı bulunmaktadır.

Öncelikli Sistemlerin Belirlenmesi ve Kabulü

Business Continuity Strategy planları, iş süreklilik planında belirlenen sunucu, uygulama, servisler dikkate alacak şekilde hazırlanır ve kritik iş süreçlerinin olağan üstü bir durum yaşanması durumunda en az hizmet kesintisi ve en az veri kaybı yaşanacak şekilde hazırlık yapılır.

Kurtarma Süreçlerinin Belirlenmesi

Business Continuity Strategy planlarında kurum, kuruluş ve ortaklık faaliyetlerini destekleyen bilgi sistemleri süreklilik planını kapsar.
Oluşturulan bu plan kapsamında ikinci veri merkezi (Felaketden Konumlandırma yada olağan üstü durum merkezi) hazırlanır ya da bu hizmeti sağlayan üçüncü bir firmadan tedarik etme hususunda güvence sağlayan anlaşmalar yapılır.

İkinci veri merkezi ve hizmetin belirlenmesi

Kurum, Kuruluş ve Ortaklıkların veri ve yedeklenen sistemlerin sürekli kullanıma hazır bulundurması için ikinci veri merkezi hizmeti belirlenir. Bu kapsamda Felekat durumu yaşandığı zaman hizmetlerin tekrar kullanılması için birden fazla kurtarma süreci, prosedürleri ve kabul edilen riskler belirlenir.

Kabul edilen riskler ve ikinci veri merkezinin sunmuş olduğu hizmet ve çözümler Bilgi sistemleri iş sürekliliği planındaki önceliklere uygun olarak yedeklenir ve yedekten geri dönülmesi için gerekli süreçler bilgi sistemleri iş sürekliliği planına ve testine dâhil edilir.

Sistemlerin Sürekli İzlenmesi

Business Continuity Strategy Planlarında birinci (aktif) kaynakların performans takibi ve kapasite planlaması yapılır. Oluşturulacak iş süreklilik planlarının birinci sistem kaynak kullanımına etki etmemesi için gerekli önlemler alınır.

Bu önlem çerçevesinde birinci kaynak ve ikinci veri merkezi (Felaketden Konumlandırma yada olağan üstü durum merkezi) içinde yedeklenen kaynaklar sürekli izlenir, ince ayarları yapılır.

Böylelikle aktif çalışmakta olan sistemler üzerinde dar boğaz yaşanmasının önüne geçilir, bilgi işlem performansını düşürecek veya iş sürekliliğini aksatacak durumlara karşı önlemler alınır.

Olağan üstü duruma hazırlık süreçleri

Bilgi sistemlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla, risk değerlendirmesi, risk azaltma ve risk izleme faaliyetleri gerçekleştirilir. Business Continuity Strategy Planları, iş süreçlerini veya bilgi sistemlerini etkileyecek değişikliklerden sonra gözden geçirilerek sürekli güncellenir. Planın etkinliğini ve güncelliğini temin etmek üzere testler yapılır, testlere de varsa dış kaynak yoluyla hizmet alınan kuruluşlar da dâhil edilir ve test sonuçları üst yönetime raporlanır. Testler, yıl da en az bir defa ya da bağlı bulunan yasal uyumluluk süresi içinde tekrar edilir.

Süreçlerin Kayıt altına Alınması

Kurum, Kuruluş ve Ortaklıklar için özel olarak hazırlanan Business Continuity Strategy Planları, hazırlanan alt yapı, ikinci veri merkezi, ağ topolojisi, bilgi sistemleri varlık envanteri ve bunun gibi değerli evrak ve bilgiler iş sürekliliği ve bilgi güvenliği açısından önem arz etmekte ve hazırlanan bu bilgilerin güvenli ortamlarda saklanması için çalışma hazırlanır.

Business Continuity Bulut Çözümleri

Pera Bilgi Sistemleri bulut alt yapısı Türkiye ‘de 4 coğrafi bölge ve edge nokta bağlantılarımız sonrasında başta Microsoft Azure ve AWS olmak üzere bir  çok küresel bulut sağlayıcısına bağlantı yapabilmekteyiz. Misafir ettiğimiz müşterilerimize bulut kaynaklarımızı paylaştığımız gibi sahip olduğumuz bu güçlü ağ alt yapımız sayesinde birden fazla bulut ortamına yedekleyebilmekte ve iş süreklilik planlarına destek vermekteyiz.

İkinci veri merkezine sahip olmayan müşterilerimiz için de Bulut Bilgi işlem çözümlerimizi sunmakta ve bu çözümlerimizi Proaktif hizmetler kapsamında projelendirmekteyiz.

İş Süreklilik Planlarına rehberlik etmekteyiz

Bulut çözümlerimizi kullanan müşterilerimiz için Business Continuity Strategy Planları Hazırlanmakta ve felaket anında sürekli yanında olmaktayız.

Bulut Felaket Konumlandırma ve avantajları

Kesinti süresini azaltın ve veri kaybına karşı koruyun

Bulut Felaket Konumlandırma çözümleri hedef konumlara farklı, seyrek aralıklarla güncelleyen anlık görüntü tabanlı çözümler sunmakta ve sürekli çoğaltma sağlamaktadır.  Bu, saniye cinsinden Kurtarma Noktası (RPO) etkinleştirir ve böylelikle otomatik makine dönüştürme ve düzenleme işlemleri dakika cinsinden Kurtarma Süresi (RTO) etkinleştirir. Büyük veri ve yoğun iş yükleriniz için de bu sıkı kurtarma hedeflerine ulaşabilmekteyiz.

Kolay Kullanım ve Güvenilir

Bulut tabanlı Felaket Konumlandırma çözümleri otomatik yük devretme, yeniden çalıştırma, kurtarma sırasında zaman alan, riskli iş yüklerini en aza indirir. Bulut tabanlı çözümler insan hatasınıazaltır ve güvenliği artırır. Bulut tabanlı Felaket Konumlandırma çözümleri, olağanüstü durum kurtarma süreçlerinizi hazırlamaya, sürdürmeye, izlemeye ve test etmenize hızlı ve kolay hale getiren bir otomasyon süreci sağlar.

Bu sadece iş süreklilik planlarınızı basitleştirmekle kalmaz, aynı zamanda sık sık kesintiye yol açmayan tatbikatları kolayca gerçekleştirebileceğiniz, kurtarma süreçlerinizi ve hedeflerinizi doğrulayabileceğiniz ve güvenilirliği artırmak için gerekli düzeltmeleri yapabileceğiniz bir ortam sağlar.

Kurumsal uygulama ve veritabanlarını tek bir araçla koruyun

Bulut tabanlı Felaket Konumlandırma ve Bulut yedekleme çözümleri için tek bir araç. Oracle, MySQL ve SQL Server dahil olmak üzere en kritik veritabanları ayrıcaSAP gibi kurumsal uygulamalar için de iş sürekliliği elde etmenize olanak tanır. Disaster Recovery kurtarma araçları bir çok işletim sisteminde çalışmakta ve böylelikte tüm uygulamaları ve veritabanlarını da çoğaltmakta. Uygulamaya özel birden çok çoğaltma aracı satın almanız gerekmediği anlamına gelir.

Toplam sahip olma maliyetini azaltın

Geleneksel olağanüstü durum kurtarma çözümleri, ikinci veri merkezi, donanım, bilgi işlem kaynakları, depolama, ağ iletişimi ve yazılım lisansları dahil olmak üzere maliyetli bir dizi yatırım gerektirir. Bulut tabanlı felaket konumlandırma çözümleri düşük maliyetli bir alana çoğaltır, bu da iş süreklilik maliyetlerine ve yinelenen işletim sistemi ve üçüncü taraf uygulama lisanslarına olan maliyeti azaltır. Yalnızca gerçek bir olağanüstü durum veya tatbikatta tam olarak sağlanan iş yükleri için ödeme yaparsınız.

Buluta geçişinizi hızlandırın

Bulut Felaket Konumlandırma çözümleri bulut yolculuğunuzda etkili bir ilk adım. Disaster Recovery ‘yi kurduğunuzda, kaynak makineleriniz Pera Bilgi Sistemleri Bulut kaynaklarına kopyalanır, tüm değişen veriler güncel tutulur ve bulut ortamında çalışmaya hazır hale gelir. İş yüklerinizi tam zamanlı olarak bulut ortamına geçirmeye ve çalıştırmaya karar verirseniz Bulut Felaket Konumlandırma araçlarını kullarak işlemleri kolaylaştırabilir ve hızlı bir şekilde buluta geçebilirsiniz.

Pera Bilgi Sistemleri Bulut ortamına geçtikten sonra dilerseniz Türkiye ‘de 4 coğrafi bölge ve dilerseniz başta Microsoft Azure ve AWS olmak üzere bir çok küresel bulut sağlayıcısına bulut kaynaklarınızı yedekleyebilirsiniz.

Verilerinizi fidye saldırılarından koruyun

Bir fidye yazılım saldırısı durumunda, bulut üzerinde yedeklemiş olduğunuz sunucularınızın şifrelenmemiş, bozulmamış bir sürümünü kullanabilirsiniz. Bulut tabanlı Felaket Konumlandırma ve Bulut Yedekleme çözümleri, fidye saldırısından etkilenmemiş, önceki bir kurtarma noktasına yeniden çalışma olanağı sağlayan belirli bir kurtarma alanı sağlar. Bu ek çözümler veri kaybını en aza indirir ve normal işlemlere hızlı dönüşü sağlar.