Pera Bilgi Sistemleri tarafından satın almış olduğunuz Exchange Server Security Proactive Servicesile Microsoft Exchange Server Organizasyonu için var olan güvenlik risklerini ve zafiyetlerini tespit etmiş olacaksınız.

Exchange Server Organizasyonu ile ilgili mevcut tehdit ortamı, derin teknik ve operasyonel analiz, kuruluşunuzun mesajlaşma ortamının genel güvenlik duruşunu güçlendirmek için bilgiler sağlayacaktır.

Yaygın olarak kullanılan Exchange Server protokolleri ve çevre birimleri (Yedekleme ürünleri, SMTP Gateway) dahil olmak üzere sürekliliğe etki edecek güvenlik açıkları tespit edilecek ve mesajlaşma altyapınızın derin bir değerlendirmesine sahip olacaksınız.

Kötü Amaçlı yazılımların, Kimlik ve e-posta phishing açıklarının Exchange Organizasyon yapınız içinde bulunma olasılığını tespit etmiş olacaksınız.

Bu çalışma da kuruluşa özel Microsoft Exchange Server Security değerlendirme raporu ve çözüm önerileri de sunulmaktadır. Değerlendirme Raporu, aynı zamanda teknik bulgulara ve tam bir iyileştirme planını içermektedir.

Exchange Server Security Proactive Services hizmeti Pera Bilgi Sistemleri tarafından geliştirilmiş bir programdır. Konusunda uzman bir mühendis tarafından gerçekleştirilecek çalışma da aşağıdaki konu başlıklarına odaklanılmaktadır.

Microsoft Exchange Server Security Proactive Services Hizmet Detayları

Pera Bilgi Sistemleri danışmanları tarafından gerçekleştirilecek olan Microsoft Exchange Server Security Proactive Services Hizmeti müşteri adresinde ve uzak çalışma iş modeli ile yapılmaktadır.

Microsoft Exchange Server Security Proactive Services Hizmet kapsamında bir takım verilere sahip olmaktayız. Bu veriler, kuruluşunuzun üretmiş olduğu hassas veriler olmayıp  sistem döngüsünü içinde bulunan telemetri verilerileridir. Hizmet çalışması sonrasında elde etmiş olduğunuz veri ve değerlendirme raporu haricinde herhangi bir veriyi saklamıyor ve hizmet kapsamı tamamlandıktan sonra imha ediyoruz.

Microsoft Exchange Server Security Proactive Services Hizmet kapsamında herhangi bir kesinti planlanmamakta ve kesintiye sebep olacak bir çalışma içermemektedir.  Çalışma içeriği önceden belirlenmiş kapsam içeriğine bağlı olarak stres testi ve performans değerlendirme işlemleri yapılacak ve bu çalışmalar da hizmet kesintisi oluşturmadan performans artışları incelenecektir.

Yapmış olduğumuz çalışmalarda inceleyecek olduğumuz ürünlerin üretici yaşam süresi içinde olması beklenmektedir.

  • Exchange Server Security
  • Security of Messaging Data in Transit
  • Security of Messaging Data at Rest
  • Security of Exchange Server Dependencies
  • Mailbox Permissions and Delegation
  • Role Based Access Control
  • Software and Patch Management
  • Anti-Phishing
  • Anti-Malware
  • Operational Security