Proactive Services Hizmetini gerçekleştirdiğimiz müşterilerimizden almış olduğumuz birçok geri bildirim bulunmaktadır.

Örneğin, Bir müşterimizde “yüksek belleğe sahip sanal makinelerin beklentinin altında yavaş çalışması” konu başlıklı bir dava bu çalışma kapsamında tespit edildi ve sonrasında çözüme kavuştu.

Hyper-V Server , ESX Server yada Xen Server. Özellikle Sunucu Sanallaştırma platformlarında performans problemlerinin yaşanılması ve nedenleri çok fazladır. Hyper-V Server başta olmak üzere sunucu sanallaştırma alt yapıları sahip olduğu mimari gereği birçok bileşen bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü performans problemlerine etki edecek nedenler de çok fazladır. Fiziksel Sunucunun çok fazla kaynağa sahip olması sanal makinelerin de aynı ölçekte hızlı çalışacağı anlamına gelmemektedir ve Hyper-V Server gibi performans problemlerinin olduğu platformlarda incelenmesi gerekli olan bileşen sayısı çok fazladır.

Proactive Services Hizmet kapsamında bu bileşenler detaylı olarak incelenmektedir. Hyper-V Server ‘in kullanmış olduğu fiziksel Sunucular, sunucuların firmware sürümleri, Veri Depolama havuzları, türleri ve bağlantı teknolojileri, Windows işletim sistemi platformu. Performans problemine etki edecek neden bazen fiziksel kaynaktan oluşmamaktadır. Bazen yanlış yapılandırmalar Fiziksel Sunucu kaynaklarının sanal sunucu seviyesinde veya Sanallaştırma katmanın da en iyi duruma getirilmemesi Sunucu Sanallaştırma platformların da performans problemlerine neden olabilmektedir.

Davayı çözümlemiş olduğumuz müşterimizde çok detaylı çalışma gerçekleştirdik. Hyper-V Server için yapmış olduğumuz performans problemi henüz Sunucu Sanallaştırma platformu kurulmadan önce oluştuğunu fark ettik. Dava kaynağı, fiziksel sunucu üzerinde bulunan fiziksel belleklerin yanlış dizilmesi sonrası oluşmaktaydı.  Rekabet için verilen yanlış teklif  ve bu yanlış teklifin kabulü sonrasında performans problemleri oluşmuştu.

Bizler için bu dava, samanlıkta iğne aramak gibi bir şeydi.

Yaşamış olduğumuz bu dava Proactive Services Hizmetini satın almak için doğru bir örnek olduğunu düşünmekteyiz.

Benzer özellikte, çok bilinmezliğe sahip olan Active Directory Mimarileri, Exchange Server Organizasyonları, SQL Server veri ambarları için de bu ve benzer davaları tespit ettiğimiz ve çözüme kavuşturduğumuz müşterilerimiz olmuştur.