Sistem yöneticileri çoğu kez farklı bölgelerde bulunan dağınık sunucu sistemlerini zaman ve mekan bağımsız yönetmek zorunda ve çalışma modeli de veri merkezi içinde bulunan sunucu, uygulama ve hizmetlerin güvenliğini tehtit etmektedir.

Dünya üzerinde günlük ortalama brute-force RDP attacks sayısı 100.000 ile 150.000 arasında değişmekte ve koronavirüs pandemisiyle bu sayı bir milyon ulaşmıştır.

Secure Jump Server Özellikleri

Secure Jump Server çözümü yerel veri merkezi yada bulut ortamında çalışan bulut sanal makine, uygulama ve hizmetlere erişmek için en güvenli yoldur.

DMZ olarak bilinen arındırılmış/güvenli bölge yatırımı yapmadan, güvenlik yazılım yada donanımları satın almadan  güvenli uzak masa üstü erişimi yapacağınız bir PaaS Bulut bilgi işlem çözümüdür ve PaaS Kullanım Avantajlarına sahiptir.

Güvenli Tünel Bağlantısı

VPN tünel erişim yöntemi geleneksel bir yönetmidir ve günümüzde en fazla kullanılan ve belki de en güvenli erişim yöntemidir. Bu yöntem ile sunucu portları dış dünyaya açılmıyor ve sistem yöneticileri VPN tünel ile sunucu ve uygulamalara erişim sağlanıyor.

Fakat bu çözümde VPN tünel araçlarına bağımlı kalmakta ve sürekli düzenli, güncelleme ve bakım işlemlerini yapmak zorunda kalmaktayız. Bir çok VPN Tünel aracının sahip olduğu ek gereksinimler günümüz hızlı, kolay ve güvenli erişim ihtiyacını karşılamamaktadır.

Bazı güvenlik yazılımları da VPN tünel bağlantıları için ek maaliyetler sunmakta yada ağ genişliğinde sınırlamalar yapmaktadır. Bu yaptırımlar da kurum maliyetlerine ve bağlantı kalitesine etki etmektedir.

Secure Jump Server çözümünde bir VPN bağlantı aracı olmadan yapılmakta ve bu özelliği ile gizli maliyet oluşturmamaktadır.

Gelişmiş Güvenlik yatırımları

Açılan portları ek güvenlik yazılımları ile sıkılaştırabilir ve onları denetim altına alınabiliriz. Kim nereden ve ne zaman erişecek sorularına cevaplar verebilir, onları denetleyebilir ve bunlara ek olarak Ddos Koruması ve ikinci doğrulama yöntemleri ile güvenliğimizi sıkılaştırabiliriz.

Bu ek güvenlik çözümleri ve çok daha fazlası günümüz tehtitleri için zorunlu bir ihtiyaçtır ve Secure Jump Server çözümünde ihtiyaç duyulan bütün güvenlik çözümlerini kapsamaktadır.

Port Bazlı Denetim

Geleneksel yöntemde veri merkezi içinde bulunan yada bulut ortamında çalışan bir bulut sanal makine ve onların üzerinde çalışan uygulama ve servislerin portlarına izin verilir ve izin verilen bu portalar da artık dış dünya ile konuşmaya başlar. Dış dünyaya açılan her bir port,  saldırganların da radarına girmiş ve bir ihtiyaç için açılan bu portlar artık veri merkezini ve sunucuları da tehtit etmeye başlamıştır.

Secure Jump Server ‘in barınmış olduğu PaaS Bulut Bilgi işlem ortamı şirketiniz için arındırılmış bölgedir, güvenli alandır.

Sunucu yada uygulamalarınızı dış dünyaya açmadan Secure Jump Server ile güvenli bağlantı sağlamakta, sunucu ve uygulamalara erişmek isteyen kullanıcılar ilk önce Secure Jump Server üzerinde denetlenmekte, süzülmekte ve doğrulama işlemleri tamamlandıktan sonra bağlantı istekleri sunucu ve uygulamalarınıza yönlendirilmektedir.

Özel Port yapılandırması

Güvenlik sıkılaştrma çalışmaların da yapılan bu geleneksel yaklaşım günümüz tehtitlerine cevap vermemektedir. Güvenliği sıkılaştırmak ve erişimleri denetim altına almak için harcanan uzun iş eforlarına karşı saldırgan sadece bir kaç saniye harcamakta ve değiştirilen bu özel port numaralarını çok hızlı bir şekilde öğrenmektedir.

Port değiştirme yöntemi bir çok uygulama içinde önerilmemekte ve bir çok üretici de destek kapsamından çıkartmaktadır. Secure Jump Server bilinen ve en güvenli erişim yöntemi ile sunucu ve uygulamalarınıza erişim sağlamakta, sunucu ve uygulamalarınıza desteklenen güvenli erişim ortamı sunmaktadır.

Secure Jump Server özel bulut çözümü

Secure Jump Server bulut çözümü kolay ölçeklendirebilir yapıya sahiptir ve Pera Bilgi Sistemleri Yönetilen Bulut Hizmetleri iş modelidir. Yedek alma, bakım ve izleme gibi ek iş yükü olmadan, ek güvenlik yatırımı yapmadan %99,9 dayanıklılık hedefiyle tasarlanmıştır.

Özel iş ihtiyacına sahip müşterilerimiz için de IaaS Bulut bilgi işlem alt yapısında çalıştırılabilmektedir. Pera Bilgi Sistemleri Proaktif hizmetler kapsamında müşteri özelinde çözümler oluşturulmakta ve proaktif hizmetler kapsamında eğitim ve destek hizmetleri verilmekte ve hizmet seviyesi kabul edilebilir seviyeye gelmektedir.

Secure Jump Server çözümü bu bütünleşik hizmet ve çözümler sonrasında kendi özel bulut ortamınızda kendi uygulamalarınızla özel olarak çalışabilmektedir.

işinize huzur gelsin

Secure Jump Server ile her yerden her zaman ve her cihazdan güvenli erişim yapmakta ve işlerinizde aksama olmadan çalışmaktasınız. Bu özellikler Secure Jump Server ‘in sahip olduğu en temel yetenekler.

Secure Jump Server ve Proaktif hizmetler bir arada çalışmakta ve tek bir platformda işinize huzr getirecek çözümler sunulmakta. Bu ek çözümler sonrası veri merkezine sadece güvenli erişim yapmıyor, erişimi kayıt altına alıyor, veri sızıntısını önlüyorsunuz. Bu ek özellikler sonrası kritik çalışanlarınız yada üçüncü firma danışmanları üzerinde tam denetime sahip olabiliyorsunuz.

Sadece IT çalışanlarınız ve dış kaynak çalışanlarınız için değil aynı zaman da bütün kullanıcılarınız için de Secure Jump Server ‘i kullanabilir ve onlar üzerinde tam denetim sağlayabilir ve işinize huzur getirebilirsiniz.

Kullanıcı Etkinlik İzleme

Etkinlik İzleme, Kullanıcı Davranışı Analitiği, Verimlilik Optimizasyonu ve Tehdit Algılama

Çalışan İzleme

Bireysel düzeyde üretkenlik verilerine sahip olacak projede harcanan zamanı ya da sosyal medya kullanım süresini ölçecek ve detaylı raporlara sahip olacaksınız.

Veri kaybı önleme

kötü niyetli veya ihmalkar çalışanların sebep olacağı veri sızıntısının önünne geçmek için tasarlandı, OCR ve içerik keşfini de içinde barındırıan veri sızıntı modülü.

kullanıcı davranışı analizi

Etkinlik İzleme, Kullanıcı Davranışı Analitiği, Verimlilik Optimizasyonu ve Tehdit Algılama

uygunluk denetimi

Bireysel düzeyde üretkenlik verilerine sahip olacak projede harcanan zamanı ya da sosyal medya kullanım süresini ölçecek ve detaylı raporlara sahip olacaksınız.

İçeriden Tehdit Algılama ve Önleme

kötü niyetli veya ihmalkar çalışanların sebep olacağı veri sızıntısının önünne geçmek için tasarlandı, OCR ve içerik keşfini de içinde barındırıan veri sızıntı modülü.