Pera Bilgi Sistemleri , Bilgi Teknolojileri alanında  sayısız proje ve problem çözümü gerçekleştirmiştir. Seneler içinde edinmiş olduğumuz tecrübelerimiz ve Bilgi Teknolojileri alanında yapmış olduğumuz çalışmalar sonrasında Proactive Services Hizmeti oluşturulmuştur.

Projelerimizde, problem dava çözümlerimizde ve destek süreçlerimiz de kullanmış olduğumuz bir çok ürün ve yazılım bulunmaktadır. Proactive Services Hizmeti ‘ni gerçekleştirirken daha önce kullanmış olduğumuz ve Microsoft tarafından onaylanmış komut setleri kullanılmaktadır.

Bu komut setleri seneler içinde başarılı bir şekilde tamamladığımız projeler de kullandığımız ve topladığımız komut setlerinden oluşmaktadır. Bu komut setleri aynı zaman da müşterilerimiz de yaşanılmış problemlerde problem tespiti için kullanmış olduğumuz ve bizleri çözüme götüren komutlardan oluşmaktadır.

Temel Microsoft iş kritik sunucuları olarak bilinen Active Directory, Microsoft Exchange Server ve Hyper-V Server için kullanmış olduğumuz ve onaylanmış komut setleri. Bu komut setleri sadece okuma izinlerine ihtiyaç duymaktadır.

Pera Bilgi Sistemleri ‘ nin odak noktası olan Proactive Services Hizmeti çerçevesinde eylem içeren komut setleri kullanılmamaktadır. Çalışmalar içinde mevcut yapı üzerinde bir değişiklik yapılmamaktadır.

Satın alınan Proactive Services Hizmeti satın alımı sonrasında kullanılacak olduğumuz komutlar, ürünler ve işlemler önceden sizlere paylaşılacak ve bilgileri verilecektir. Bu çalışma içerisinde istemediğimiz eylemler çalışma kapsamı içinden çıkartılacaktır.

Bu hizmet, Bilgi Teknolojileri alanında senelerin birikimi sonrasında oluşturulmuştur ve Pera Bilgi Sistemleri değerli müşterilerimiz için özel bir hizmettir.

Ayrıca, hizmet kapsamına bağlı olarak yerel veri merkeziniz içinde bulunan yönetim ve izleme sunucularını olan Microsoft System Center Ürün Ailesi kullanmakta ve ürünlerin toplamış olduğu olayları sizler için süzülmekte ve hazırlanacak raporlarımızda kullanmaktayız.

Kullanmış olduğumuz bir diğer araç kümesi ise Microsoft Azure üzerinde bulunan hizmetlerdir. Microsoft Azure Bulut hizmetlerinin bir parçası olan Operations Management Suite (OMS) ürünlerini Proactive Services hizmetleri ile birleştirmiş durumdayız.

Satın alacağınız hizmet paketi kapsamında analiz edecek olduğumuz sistemleri Microsoft Azure Hizmetleri ile geçici veya sürekli olarak bütünleştirmekte ve Proactive Services Hizmet raporları içinde kullanmaktayız.