StalledDueToSource_Processor hatası Exchange Online (Office 365)  ‘den Exchange Server Onpremise sunucuları arasında yapmış olduğunuz Office 365 Hybrid Migration işlemlerinde karşılaşacak olduğunuz hatalardan biridir.

Bu hata aynı zaman da Exchange Server Onpremise olarak bilinen, aynı sürüme sahip Exchange Server ‘lar arasında yapacak olduğunuz  Posta kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işlemlerinde yada Exchange Server Upgrade Projelerinde farklı sürümler arasında (Exchange Server 2013 ‘den Exhange Server 2016 yada Exchange Server 2019) yapacak olduğunuz posta kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işlemlerinde karşılaşabilirsiniz.

Bu hatanın bir benzeri olan StalledDueToSource_DiskLatency Error paylaşımında incelemiş ve hata kaynağının yoğun işlem yüklerinden olduğunu, neden ve çözümlerini aktarmıştık.

StalledDueToTarget Processor

StalledDueToTarget Processor

Hata kaynağı, Exchange Online (Office 365) üzerinde bulunan Hosted Exchange Sunucuları.

Exchange Online ‘den Exchange Server Onpremise Sunucularına yapmış olduğumuz posta kutuları taşıma (Mailbox MoveRequest) görevleri yukarıda görülmekte ve birden fazla batch move request dosyası ve yüksek boyutta veriler taşınmakta.

Posta Kutusu (Mailbox MoveRequest) taşıma görevleri yoğun olduğu için bilgi işlem gücünü yormakta MoveRequestStatistics ‘erine baktığımız zaman da hatalar görülmekte.

Get-moverequest | get-moverequeststatistics

Exchange Online’den Exchange Server Onpremise organizasyonuna yapılan Posta Kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işlemlerini detaylı görmek için yukarıda ki komutu kullanabilirsiniz.

Communication With RemoteServiceFailedTransientException has occurred

Communication With RemoteServiceFailedTransientException has occurred

Posta Kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işleminde hata veren kullanıcı özelinde rapor oluşturduğumuz zaman aşağıda ki hatayı görmekteyiz ve hatanın farklı zaman dilimlerinde birden fazla kez oluştuğu görülmekte.

CommunicationWithRemoteServiceFailedTransientException. 8/6/2020 4:55:01 AM [AM4PR1001MB1299] Stage: CopyingMessages. Percent complete: 42.

Get-MoveRequest -Identity user@pera.net.tr  Get-MoveRequestStatistics -IncludeReport FL

Posta Kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işleminde hata alan kullanıcı için rapor oluşturmak için yukarıda ki komutu kullanabilirsiniz.

Move Request Data Import Timeout

Move Request Data Import Timeout

Posta Kutusu taşıma (Mailbox MoveRequest) işleminde ki hata kaynağı Exchange Onpremise sunucular üzerinde ki kabul sürelerinin yetersiz kalması yada erişim probleminden kaynaklı.

Exchange Online (Office 365) ile Exchange Server Onpremise arasında kurulan Office 365 Hybrid bağlantısı Exchange Server 2013 ile yapıldıysa eğer MSExchangeMailboxReplication.exe.config dosyasında ki kabul süreleri değiştirilmeliydi.

MSExchangeMailboxReplication.exe.config dosyasında değiştirecek olduğumuz değer DataImportTimeout değeridir ve bu değeri 00:20:00 ‘değerine kadar değiştirebilirsiniz. Bu değer Exchange Server 2016 ve Exchange Server 2019 ‘da bu değer olarak sabitlenmiştir.

DataImportTimeout değeri Exchange server bilgi işlem kaynakları ve organizasyonunuza göre belirlemeniz gerekmektedir. Bu değerler için kabul görmüş bir süre bulunmamakta, projeniz ve sahip olduğunuz Exchange Server Donanım kaynakları bu değerleri belirlemektedir.

Exchange Server üzerinde Düzenleyecek olduğunuz MSExchangeMailboxReplication.exe.config dosyası varsayılan değerde aşağıdaki dizinde yer almaktadır.

Mevcut dizin üzerinde yer değişikliği yaptıysanız yada Exchange Server üzerinde performans çalışması ve optimizasyon çalışmasına ihtiyacınız varsa eğer #exchange server logging etiketi ile hazırlamış olduğumuz makale serisini inceleyebilirsiniz.

<Exchange Installation Path>\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\Bin\ dizini altındadır.

Microsoft Exchange Mailbox Replication Services

Microsoft Exchange Mailbox Replication ServicesDeğişiklik işlemlerini Exchange Server Onpremise organizasyonu içinde bulunan bütün Exchange Server ‘lar üzerinde yapmanız gerekmekte ve sonrasında Microsoft Exchange Mailbox Replication Services ‘i yeniden başlatmanız gerekmektedir.

Pera Bilgi Sistemleri Proaktif Hizmetler çatısı altında Proactive Services Active Directory ve Proactive Services Exchange Server danışmanlık hizmetlerini vermektedir.

Bu değerleri değitirmezseniz eğer Posta Kutusu taşıma (Mailbox Move Request) işlemlerinde ki hataları görmezden gelebilirsiniz. Paylaşmış oldum olay günlüklerini incelediğiniz zaman hatanın farklı yüzdelerde ve farklı zamanlarda oluştuğunu, Exchange Server kaynakları uygun seviyeye geldiği zaman görevin tekrar devam ettiğini görebilirsiniz.

Office 365 Hybrid Migration Projelerinde posta kutusu taşıma (Mailbox Move Request) işlemlerinde birden fazla hata alabilirsiniz. Bu işlemler yüksek bilgi işlem kaynağına ihtiyaç duyan projelerdir.

Exchange Server ve Office 365 Hybrid Migration alt yapısını oluşturan ağ ürünleri üzerinde yüksek kullanımlar oluşacak ve bilgi işlem kaynakları yetersiz duruma düştüğü zaman (Mailbox Move Request) görevleri hata verecek, askıya alınacak yada geçici süre duracaktır.

ve çok daha fazla problemi, çözümleri ve optimizasyon önerilerini #Mailbox Move Request etiketi ile paylaştık.